B Jongste puppyklas: voor honden vanaf 4 tot 6 maanden, die op de dag van de clubmatch deze leeftijd bereikt hebben.
P Puppyklasse: voor honden van 6 tot 9 maanden, die op de dag van de Clubmatch deze leeftijd bereikt hebben.
J Jeugdklasse: voor honden van 9 tot 18 maanden, die op de dag van de Clubmatch deze leeftijd bereikt hebben.
T Tussenklasse: voor honden van 15 tot 24 maanden, die op de dag van de Clubmatch deze leeftijd bereikt hebben.
O Openklasse: voor honden van 15 maanden en ouder, die op de dag van de Clubmatch deze leeftijd bereikt hebben.
F Fokkersklasse: voor honden van 9 maanden en ouder, die op de dag van de Clubmatch deze leeftijd bereikt hebben en die  door de inschrijver zelf zijn gefokt.
V Veteranenklasse: voor honden van 8 jaar en ouder, die op de dag van de Clubmatch deze leeftijd bereikt hebben.
G Gebruikshondenklasse: voor honden vanaf 15 maanden, die op de dag van de Clubmatch deze leeftijd bereikt hebben en  op een kampioensveldwedstrijd in binnen- of buitenland een kwalificatie hebben gehaald. (denk aan een kopie van de  verklaring!)  Bij te voegen bij de inschrijving
K Kampioensklasse: voor honden vanaf 15 maanden, die op de dag van de Clubmatch deze leeftijd bereikt hebben en die in het bezit zijn van de titel definitief kampioen. (denk aan een kopie van de verklaring !) Bij te voegen bij de inschrijving
C Castraten

IEDERE HOND KAN SLECHTS IN ÉÉN KLASSE WORDEN INGESCHREVEN !